2016….. bila je to jedna… dobra godina!
17.01.2017

2016….. bila je to jedna… dobra godina!

Mladi matematičari nastavili su da nižu svetske uspehe, kao i studenti Pravnog fakulteta koji redovno pobeđuju na svetskim debatama, takođe i studenti FON-a u predstavljanju studija slučaja... Naši sportisti su briljirali na svetskim i olimpijskim borilištima.

Godina najvećih migracija nekog stanovništva (Bliski istok i Afrika) verovatno još od Drugog svetskog rata... Vanredni izbori u Srbiji, koji nisu doprineli ni promenama ni boljitku... Džabe smo se nadali... Pobeda Donalda Trampa na predsedničkim izborima u Americi. Izlazak Velike Britanije iz EU. Endi Marej je postao svetski broj 1 u tenisu. Ovaj svet su napustili mnogi glumci, pevači, novinari uz čije filmove, muziku, tekstove smo odrastali.... Globalno gledano, pa i lokalno, politički ništa dobro nije donela, a mnogo toga je odnela upravo završena 2016.

Poslovno, pa bila je ovo jedna od najdinamičnijih, ali i najuspešnijih godina od osnivanja Chapter 4... Početak su obeležile „migracije“ nekih članova tima, ali i pojačanja u timu, što nas posebno veseli . Nastavili smo saradnju sa svim klijentima na mesečnom nivou, ali smo je proširili na dodatne aktivnosti na šta smo izuzetno ponosni. Radili smo dosta u Srbiji, ali i na međunarodnom tržištu kako sa postojećim, tako i sa novim klijentima. Realizovali smo mnogo projekata - zanimljivih, zabavnih, ozbiljnih, zahtevnih, ali smo u svima uživali. Organizovali timska druženja. Pomagali onima kojima je pomoć potrebna. Posećivali smo domaće, regionalne i međunarodne strukovne konferencije. Nervirali se! Uživali! Smejali se!

Poseban utisak na mene je ostavio Globalni ICCO PR Samit 2016 koji je održan u Oksfordu. Tema je bila „Talenti, inspiracija i inovacija – kreiranje konsaltinga budućnosti“. Za dva dana je bilo toliko zanimljivih tema na predavanjima i panelima, ali ću ja navesti samo nekoliko:
-    Zadržavanje talentovanih zaposlenih je najveći izazov sa kojim se agencije danas susreću;
-    Jaz između žena i muškaraca u našoj profesiji je i dalje jako izražen i to ne samo u visini prihoda;
-    Ljudi odlaze zbog šefova, a ne zbog agencije;
-    Afrika je tržište budućnosti kada je PR u pitanju;
-    Poruke šaljemo pojedincu, komunikacija je personalizovana;
-    Mora se stalno inovirati u poslu i biti kreativan u razmišljanjima.

Privatno... David raste i bez obzira što je devetgodišnjak, stalno insistira na svojim pravima, manje na obavezama... Uža porodica je pregurala ovu godinu i svi smo i dalje tu, na čemu smo veoma zahvalni... Šira porodica se proširila za nekoliko novih članova. Neki dragi prijatelji su se iselili iz zemlje, jer nam je previše dobro... Obišli smo neka zanimljiva mesta... A ja, ja sam počela da trčim i spremam se za ozbiljne maratone... za godinu, dve :)...I kad se sad osvrnem ipak je ovo bila jedna dobra godina! 
 

Autor: Milena Avramović-Bjelica