Kada su razlike inspiracija i SNAGA TIMA
31.01.2020

Kada su razlike inspiracija i SNAGA TIMA

Da li ste se nekada istinski zapitali šta je to što vas privlači, a šta odbija od posla kojim se bavite? Da li ustajete ujutru sa osmehom i odlazak u kancelariju osećate kao novu priliku, ili brojite dane do vikenda? I zašto je tako? Posao, izazov, plata, mogućnost napredovanja, učenje, lični rast i razvoj, kolege, tim?

Preduslov da volim svoj posao jeste svakako činjenica da je izazovan i zanimljiv i da imam priliku da učim. Imala sam sreću u svoj karijeri da menjam industrije i sektore, što mi je dalo iskustvo rada u različitim organizacijama i mogućnost da profesionalno rastem.  Međutim, iako volim dinamiku sektora komunikacija, ono što je za mene presudno i što čini razliku i daje snagu da istrajem u svakodnevnim izazovima jesu ljudi sa kojima delim svoj radni dan, bez obzira da li je to samo jedna osoba ili kompanija od 1.500 ljudi.  Važno mi je kakva je atmosfera, koliko se smejem i koliko mogu sa kolegama otvoreno da razgovaram, posebno kada se razlike postave između nas. Važno mi je da mogu da doprinesem pobedama kolega, ali i da je njima važno da li sam srećna sa onim što radim. Takva atmosfera me inspiriše i podstiče da dam sve od sebe.

Strateški pristup internim komunikacijama i zadovoljstvu zaposlenih, svakako očekujem u korporacijama, ali ne u domaćoj kompaniji od 10 zaposlenih. Izuzetno cenim poslodavce koji svoj tim vide kao svoju najveću prednost. Tamara i Milena duboko su posvećene očuvanju tima, napretku i osećaju zadovoljstva svojih zaposlenih. Obe se odnose prema zaposlenima sa poštovanjem, zahvalnošću i razumevanjem. Neguju kulturu u kojoj su razlike prednosti i vrednuju autentičnost i podstiču individualnost svakog člana tima. Kada sam ušla u Chapter4, dočekao me je tim žena veoma različitih interesovanja, bekgraunda, godina radnog staža, životnog iskustva i stila rada. Ali sve dele jednu neverovatnu osobinu- poštovanje i prihvatanje razlika. Iako ozbiljni profesionalci sa dokazanim znanjem i velikim brojem nagrada za pomeranje granica struke, sve su spremne su da saslušaju i razmotre drugačiju perspektivu.

I baš to prihvatanje međusobnih razlika znači sposobnost da se međusobno razumemo i shvatimo naše jake strane, što nam pomaže da budemo bolji tim za koga nema nemoguće misije. Već izazova koje zajedno savladavamo i idemo dalje u nove poslovne avanture. Radujem se svakom danu i osećam ga kao novu priliku. I jedva čekam sve aktivnosti koje ćemo realizovati u ovoj godini jubileja. Stay tuned :)

Autor: Tijana Marković